Az Év Ifjú Viselkedéskutatója díj

A PÁLYÁZAT LEZÁRULT!

A magyar etológiai, viselkedésökológiai kutatások mára a világ élvonalába kerültek. Ezen eredmények megőrzése, a továbbfejlődés serkentése valamint a szakmai utánpótlás biztosítása végett a Magyar Etológiai Társaság (MET) ismételten meghirdeti „Az év ifjú viselkedéskutatója” díjat.

A díjat minden évben a MET vezetősége ítéli oda annak az ifjú kutatónak, aki az elmúlt egy évben végzett tudományos munkáján alapuló legkiemelkedőbb pályamunkát nyújtotta be. A díjra azok pályázhatnak, akik a benyújtási határidőig még nem védték meg PhD fokozatukat, és az adott évben olyan kiemelkedő tudományos eredményt értek el, amely alkalmas a hazai és a nemzetközi viselkedésbiológiai közvélemény figyelmének felkeltésére. Fontos feltétel, hogy a díj odaítélésének alapjául szolgáló mű nagyrészt a pályázó saját, önálló munkáján alapuljon. Az elbírálás során előnyben részesítjük a már elfogadott elsőszerzős publikációkat, emellett pont jár társszerzős cikkekért, valamint konferencia prezentációkért.

A díj átadására a konferencián kerül sor, ahol a díjazott egy előadáson mutathatja be eredményeit. A díj oklevéllel és 50.000 Ft pénzjutalommal jár.

A benyújtott pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  • szakmai önéletrajz,
  • MTMT-ből kinyomtatott publikációs lista (emellett az elmúlt egy évben beadott cikkek is mellékelhetőek, ehhez a folyóirat visszaigazolását kérjük csatolni),
  • max. 2 oldalas pályamunka (szövegtörzs), amely tézisszerűen bemutatja a jelentkező elmúlt egy évben végzett tudományos tevékenységét és jövőbeli terveit,
  • témavezető által aláírt beleegyező nyilatkozat

A pályázatokat a metkonf2017@gmail.com címre kérjük benyújtani október 13. 23:59-ig.